Löysin kivan pupupohjan Juf Leontine -nimiseltä sivustolta. En tarkkaan ymmärtänyt sivuston vieraan kielen takia, mihin pupupohjaa on alkuperäisesti käytetty, mutta keksin muutaman tavan hyödyntää sitä vaikka matematiikan tunnilla.
Pupupohjaa voi käyttää parin kanssa esimerkiksi niin, että molemmat heittävät noppaa vuorotellen ja ympyröivät omasta pupupohjastaan yhtä monta pupua nopan silmäluvun kanssa. Noppaa heitetään niin kauan, että jompi kumpi on saanut kaikki pupunsa ympyröityä. Viimeisten pupujen ympyröinti täytyy mennä tasan silmäluvun kanssa.
Yhteisen pupupohjan kanssa voi pelata samalla ajatuksella, mutta lopuksi molempien puput pitää laskea yhteen ja voittaja onkin se, joka on saanut ympyröityä enemmän pupuja.
Ja miksei pupupohjaa voisi käyttää itsenäiseenkin työskentelyyn ihan vain värittämällä nopan silmäluvun verran pupuja vaihdellen jokaisen heiton jälkeen väriä. (käytettäviä värejä voi olla hyvä rajoittaa esim. neljään.) Tämän jälkeen väritetyistä pupuista voi tehdä taulukon paperin taakse tai vihkoon ja selvittää taulukon avulla, minkä värisiä pupuja oli eniten ja minkä värisiä vähiten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti