tiistai 15. marraskuuta 2022

Kertotaulukortit (2,5 ja 10)

Olemme harjoitelleet kakkosluokkalaisten kanssa kertotauluja ja sitä varten tein yksinkertaiset kortit, joiden avulla pelasimme oppilaiden kanssa kertolaskumuistipeliä (kahden, viiden ja kymmenen kertotaulut). Tulostin kortit hieman paksummalle värilliselle askartelupaperille, jotta niiden läpi ei näkyisi ja laminoin ne lopuksi. 

Oppilaat innostuivat yksinkertaisesta pelistä kovasti ja sillä olikin hyvä vähän kuin huomaamatta harjoitella kertolaskuja. Pelasimme peliä normaalin muistipelin tapaan, mutta aina kun oppilas käänsi ensimmäisen korttinsa, mietimme yhdessä, mikä sen kortin pari kahden kertotaulussa on. 

Jos oppilas siis käänsi kertolaskun, hän tai yhdessä luokan kanssa mietimme sille vastauksen eli sen kortin, jonka oppilas toivottavasti kääntäisi.

Jos oppilas taas käänsi ensimmäisenä vastauksen, mietimme sille oikean kertolaskun kulloinkin harjoiteltavasta kertotaulusta. 

Käytin kortteja myös pistetyöskentelyssä niin, että oppilaat ryhmässä tai pareittain etsivät jokaiselle laskulle oikean vastauksen. Lopuksi ne järjestettiin suuruusjärjestykseen ja tulot lueteltiin yhdessä pienimmästä suurimpaan.

Kahden kertotaulukortit voit tulostaa käyttöösi tästä.

Viiden kertotaulukortit voit tulostaa käyttöösi tästä.

Kymmenen kertotaulukortit voit tulostaa käyttöösi tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti