tiistai 28. marraskuuta 2023

Tehtäviä joulukalenteriin

Tällä viikolla pitäisi taas miettiä oppilaiden joulukalenteri kuntoon. Olen pitänyt jo monta vuotta luokassa joulusukkaa taulun reunalla ja siihen on joka päivä ilmestynyt tietylle oppilaalle pieni yllätyspussi. Joulusukkaan on saanut kurkistaa arvonnan mukaan aina kyseisen päivän oppilas. Tämä on toiminut kivasti ja nyt taas mietin, mitä joulusukasta tänä vuonna voisi ilmestyä.


Olen yleensä laittanut yllätyspussiin jouluisen lyijykynän (sillä lyijykyniä ei tunnu olevan koskaan liikaa...) ja jonkun kivan jouluisen tarran. Näiden lisäksi pussissa on voinut olla jokin tehtävä tai värityskuva, joita olen löytänyt valmiiksi tulostettavina netistä. Tänä vuonna ajattelin laittaa jokaiselle pienen värityskuvan (linkki aikaisemminkin käyttämiini kuviin löytyy Värityskuvia joulukalenteriin -postauksestani), jonka saa värittämisen jälkeen liimata korttipohjaan ja tehdä näin joko itselleen tai jollekin läheiselleen joulukortin.


Luokan yhteiseksi kalenteritehtäväksi tulostelen tänä vuonna Open Inno -sivuston Ilmainen materiaalipaketti -sivulta löytyvän Liikunnallinen joulukalenteri joulukuun koulupäiville -tehtäviä sekä Sormustin-blogin Joulukalenteri joululauluista -postauksesta joululauluvisatehtäviä. Vuorottelen näitä ilmaiseksi tulostettavia tehtäviä, joten kummastakaan en tule käyttämään kaikkia ja näin ollen saan itse valita mieleiseni liikunnalliset tehtävät sekä joululaulut.


Mietin lisäksi, että voisimme kurkistaa päivittäin myös Huomaa hyvä -sivuston nettijoulukalenteriin, jossa jokaiselle koulupäivälle on laitettu tehtäviä, jotka voi tehdä koko luokan kanssa. Tehtävät ovat toiminnallisia ja koko ryhmälle tarkoitettuja. Voi toki olla, että tämä on hieman liikaa, mutta se houkuttaisi tänä vuonna siksi, että olemme syksystä saakka seuranneet Huomaa hyvän vahvuuksien vuosikelloa (löytyy Huomaa hyvän Instagram-julkaisusta) koko koulussa yhteisesti.

Ja tietysti luokkaan ilmestyy viime vuonna askartelemani tonttuovi! Eihän koulutonttu voi tuoda joulukalenteriyllätyksiään, jos ei ole tonttuovea luokkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti