tiistai 16. huhtikuuta 2019

Laskuja pääsiäismunien avulla

Muoviset pääsiäismunat voi hyvin kierrättää käyttöön myös matematiikan tunnilla, kun niiden sisälle piilottaa pieniä tavaroita. Tavarat voivat olla vaikka Maxi Hama-helmiä, jolloin niitä saa laitettua pääsiäismunan sisään isommankin määrän. Pääsiäismunan sisälle voi laittaa esimerkiksi kahta eri väriä Hama-helmiä, joista on tarkoitus tehdä yhteen- tai vähennyslasku.


Tunnilla oppilaat voivat hakea pääsiäismunan kerrallaan esimerkiksi luokan sivupöydällä sijaitsevasta korista ja palata avaamaan munan omille pulpeteilleen. Avaamisen jälkeen oppilaat saavat kirjoittaa Hama-helmistä ainakin kaksi laskua vihkoihinsa. Voidaan esimerkiksi sopia, että toisen täytyy olla vähennyslasku ja toisen yhteenlasku. Kun laskut on kirjoitettu, ne lasketaan ja sitten palautetaan pääsiäismuna takaisin koriin ja otetaan taas uusi mukaan.Tämä voi olla helpompi tehdä puolikkaan luokan kanssa, sillä yleensä tehtävä, jossa saa liikkuen käydä hakemassa jotakin ja tietenkin omaan tahtiin, saa kaikki innostumaan laskujen tekemisestä. Tämä tarkoittaa sitä, että pääsiäismunia Hama-helmineen on hyvä olla iso määrä korissa.

Isompien oppilaiden kanssa pääsiäismunissa voi hyvin olla montaakin eri väriä, jolloin oppilaat saavat keksiä yhden tai useamman pidemmän laskun. Ja tämä tehtävä käy hyvin myös kertotaulujen harjoittelemiseen. Kertolaskujen kanssa vihkoon voisi piirttää laskun lisäksi myös kuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti