tiistai 27. marraskuuta 2018

Lumiukkolaskuri

Olen jo useamman vuoden käyttänyt luokassani lumiukkolaskuria, jolla voi oppilaiden kanssa laskea, kuinka monta päivää on vielä jouluun jäljellä. Idean laskuriin sain etsiskellessäni muutama vuosi sitten netistä erilaisia jouluaskarteluja. Löytämäni malli oli tehty puusta, mutta ajattelin itse tehdä helpomman version kartonkia käyttäen. 

Ensiksi piirsin lumiukon pään valkoiselle kartongille ison kertakäyttölautasen mukaan ja leikkasin päähän sopivan hatun mustasta kartongista. Seuraavaksi leikkasin porkkananenän oranssista kartongista ja kiinnitin sen haaraniitillä. Silmät tein vielä mustasta kartongista, suun sekä numerot tein mustalla tussilla ja tekstin hattuun valkoisella tussilla. Lopuksi vielä tuputin hatun reunat valkoisella värillä.


Leikkasin lumiukolle kokonaisesta valkoisesta kartonkiarkista vartalon, ruskeasta kartongista kädet ja mustasta napit. Olen kiinnittänyt lumiukkolaskurin aina luokan oveen käyttäen maalarinteippiä ja joulun jälkeen kerännyt kaikki osat talteen. Näin se on ollut helppo kaivaa kaapista ja pistää esille lasten iloksi aina uudestaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti