lauantai 29. helmikuuta 2020

Laske kymppiin -alusta

Olen nähnyt erilaisia versioita kymppiparien harjoittelemiseen tehdyistä alustoista, mutta ne ovat aina olleet englanninkielisiä. Tämän takia halusin tehdä oman alustan, jota voin käyttää suoraan opetuksessa. Alustan voi tulostamisen jälkeen laminoida, jotta se on kestävämpi käyttää aina uudestaan ja uudestaan.

Alustan idea on varsin yksinkertainen, sen ja sinipunakiekkojen avulla voi hauskalla tavalla harjoitella kymppipareja sekä niiden laskulausekemuotoja. 

Ensimmäiseksi otetaan summittainen määrä sinipunakiekkoja pussukasta, johon on valmiiksi laitettu kymmenen sinipunakiekkoa.  Nämä kiekot asetetaan sininen puoli ylöspäin kymppiruudukolle.Seuraavaksi mietitään, kuinka paljon tarvitaan vielä kymmeneen ja otetaan kyseinen määrä kiekkoja pussukasta. Nämä kiekot asetetaan kymppiruudukkoon punainen puoli ylöspäin. Lopuksi alempaan laatikkoon kirjoitetaan sinipunakiekoista muodostunut laskulauseke. 


Tehtävän voi tehdä helposti itsekseen tai parin kanssa esimerkiksi niin, että toinen ottaa kiekot ja toinen kirjoittaa lopuksi laskulausekkeen.

Laske kymppiin -alustan voit tulostaa käyttöösi tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti