lauantai 6. huhtikuuta 2019

Pääsiäismunien metsästys

Kävimme tänään lasten kanssa metsästämässä pääsiäismunia läheisessä puistossa järjestetyssä lastentapahtumassa ja metsästyksen jäljiltä meillä on nyt paljon tyhjiä muovisia pääsiäismunia. Ajattelin, että niitä voisi käyttää koulussa myös pääsiäismunien metsästykseen ja niiden sisälle voisi laittaa esimerkiksi lauseita, joissa ohjeistetaan tekemään jokin pieni pääsiäisaiheinen liikuntajuttu. 


Kirjoitin muutamia pääsiäisteemaisia lauseita (klikkaa ja tulosta) A4:lle, tulostin ja leikkasin ne suikaleiksi. Sujautin ne pääsiäismunien sisään ja piilottelin niitä sisälle lasten etsittäväksi. Luin aina heille lauseen, teimme liikkeen yhdessä ja sitten etsimme seuraavan pääsiäismunan. Molemmat olivat leikistä kovin innoissaan!


Koulussa pääsiäismunia voi piilottaa sään salliessa vaikka ulos ja etsiä koko luokan kanssa niitä yhdessä. Kun kaikki pääsiäismunat on löydetty, voidaan edetä esimerkiksi vuoron perään lukemalla lause ja tekemällä yhdessä liike. 

Ja voihan näitä piilottaa ihan luokkaan vaikka muutaman kerrallaan, jotta jossain vaiheessa tuntia voi tehdä yhdessä pienen liikuntatuokion ja jatkaa sitten taas hommia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti