torstai 9. syyskuuta 2021

Koulukaverini

Mietiskelin ensimmäiselle Suomi-koulutunnille mukavaa kirjoitustehtävää, jonka avulla voisi samalla tutustua luokkakavereihin ja löysin hyviä aiheeseen liittyviä tehtäviä esimerkiksi Värinauttien Tutustumistehtävät-sivulta sekä RyhmäRengin Tutustuminen ryhmässä -sivulta. 

Halusin tehdä oppilaiden kanssa tutustumistehtävän myös Kaverikirja-ajatuksella ja siksi tein lisäksi oman monisteen kirjaa varten. Kaverikirjatehtävässä jokainen oppilas täyttää itsekseen tunnin aikana tai kotona yhden sivun Kaverikirjaan ja joko piirtää itsensä sivussa olevaan kuvakehykseen tai liimata siihen oman kuvan. 

Tämän jälkeen Kaverikirjan sivut voi liittää haluamallaan tavalla yhteen ja tehdä niistä jokaiselle luokan oma Kaverikirja. Näin kaikille jää muistoksi Suomi-kouluvuodestaan pieni Suomi-koulukaverikirja.

Tein Kaverikirjan sivuista kaksi versiota, Suomi-koulukaverini ja Koulukaverini, joista voi valita itselleen sopivamman version tulostettavaksi. 

Tein kirjoja varten myös kansisivut, joita voi halutessaan käyttää esimerkiksi niin, että jokainen oppilas saa piirtää oman kaverikirjansa kanteen haluamansa kuvan tai siihen voidaan laittaa yhteisesti piirretty luokkakuva tai vain kaikkien oppilaiden nimikirjoitus.


4 kommenttia:

 1. Kiva kaverikirjaidea! Missä tämä sinun Suomi-koulusi on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen ollut nyt muutaman vuoden opettajana Piilaakson Suomi-koulussa.

   Poista
  2. Varmaan mielenkiintoisen erilaista. :)

   Poista
  3. On ollut kyllä varsin mielenkiintoinen kokemus olla täällä ja nähdä opetusmaailma ulkosuomalaisen silmin. :)

   Poista