torstai 30. syyskuuta 2021

Nopea kymppiparipeli pelikorteilla

Junnauskokeen innostamana päätin harjoitella kymppipareja tyttäreni kanssa pelikorttien avulla. Otimme pelikorttipakan ja poistimme siitä kuvakortit sekä kympit. Tämän jälkeen sekoitimme pakan ja laitoimma sen pelipöydälle. Nostimme molemmat eteemme neljä korttia, joiden avulla lähdimme metsästämään kymppipareja.

Nostimme aina vuorollamme kortin pakasta ja katsoimme, auttaisiko se tekemään edessä olevien korttien kanssa kymppiparia. Jos ei auttanut, kortti heitettiin poistopakkaan, ja jos auttoi, sen sai ottaa itselleen talteen pöydästä löytyvän kymppiparikortin kanssa. Kymppiparin saamisen jälkeen nostimme aina pakasta kortin, jolla täytettiin pöytäkortit taas neljään. Tämän jälkeen vuoro siirtyi toiselle.

Sovimme, että peli päättyy siihen, kun jommalle kummalle tulee yhteensä viisi kymppiparia. Pelin olisi voinut sopia päättyvän myös siihen, että pakasta loppuu kortit. Tällöin voittaja olisi ollut se, jolla olisi kertynyt eniten kymppipareja. Sovimme myös, että pelin kuluessa kymppipareja ei saa tehdä kahdella pöydästä lötyvästä kortista.

Tyttäreni innostui kovasti pelistä ja kymppiparien harjoittelu olikin yhtäkkiä oikein hauskaa! Peli oli myös nopea pelata, joten se sopii pieneksi välitehtäväksi tai tunnin lopun mukavaksi peliksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti