maanantai 26. lokakuuta 2020

Kurpitsanumeroita ja -laskuja

Löysin Where Imagination Growes -sivustoilta blogitekstin, jonka kautta sai avattua ilmaiseksi tulostettavat kurpitsanumerot ja kymppialustan. Tulostin, leikkasin ja laminoin ne käyttöä varten. Olin aikaisemmin ostanut askartelukaupasta pieniä hauskoja koristekurpitsoja, jotka sopivat hyvin tämän tehtävän tekemiseen.

Ensimmäiseksi harjoittelimme tyttäreni kanssa numeron muodostamista kymppiruudukolle. Hän nosti kortin kerrallaan kasasta ja teki jokaisen nostetun numeron pienten kurpitsojen avulla kymppiruudukkoon.

Tämän jälkeen harjoittelimme muutamia laskuja kahden kymppiruudukon avulla. Harjoittelimme kymmeneen lisäämistä, jolloin laitoin numeron kymmenen valmiiksi ja tyttäreni nosti sen vierelle toisen numeron. Sitten hän lisäsi kurpitsat kymppiruudukkoon numerokorttien mukaan.

Lopuksi hän kirjoitti valkotauluun muodostuneen yhteenlaskun, laski sen ja kirjoitti vastauksen.


Samalla tavalla kurpitsanumeroiden kanssa voi harjoitella erilaisia yhteen- ja vähennyslaskuja. Lisäksi ne sopivat hyvin kymppiparien harjoitteluun. Koitimme tyttäreni kanssa kymppiparien harjoittelemistä niin, että laitoin hänelle valmiiksi ensimmäisen luvun, jonka jälkeen hänen piti miettiä sen kymppipari kymppiruudukon avulla ja etsiä lisäksi kurpitsanumeroista oikea numerokortti. Lopuksi hän kirjoitti numeroista laskulausekkeen vastauksineen valkotauluun.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Toivottavasti nämä sai tulostettua ilman ongelmia. Jäin miettimään, saitko koskaan sähköpostiisi sitä aikaisempaa tulostettavaa A Dap of Glue Will Do -sivustolta. Toivottavasti sait! :)

      Poista