keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Värien sekoittaminen

Mielestäni kevät (ja syksy) on hyvää aikaa opetella tai muistuttaa mieleen värien sekoittaminen, sillä kevään ja varsinkin pääsiäisen kuvistöissä tulee käytettyä taas enemmän värejä. Värejä sekoittaessa tulee tietenkin samalla opeteltua tai kerrattua käsitteet päävärit ja välivärit.

Tein monisteet, jotka auttavat värien sekoittamisen harjoittelussa ja tulostin ne vähän monistuspaperia paksummalle paperille. Lapseni tekivät kumpikin hieman erilaiset monisteet, kun harjoittelimme värien sekoittamista. Toisessa monisteessa oli valmiiksi kirjoitettuna värit ja toisessa taas värit sai kirjoittaa itse viivoille. Käytimme maalaamiseen pullovärejä, joiden avulla oli helppo harjoitella värien sekoittamista ja nähdä selkeästi välivärien muodostuminen.


Tein kolme hieman erilaista monistetta, joista voi valita oppilaiden tasolle sopivan version. Tein monisteen, jossa kaikki värit on kirjoitettu valmiiksi ja monisteen, jossa vain sekoitettavat päävärit on kirjoitettu valmiiksi sekä monisteen, johon saa kirjoittaa itse kaikki värit.

Tekemäni monisteet värien sekoittamiseen löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti