perjantai 31. tammikuuta 2020

Numerolumiukot

Löysin hauskat numerolumiukot samalta sivustolta kuin aiemmin löysin muokattavat lumiukkonimet. Numerolumiukot on myös ladattavissa ilmaiseksi, mutta niiden saaminen vaatii oman sähköpostiosoitteen antamista. Numerolumiukot löytyvät A Dab of Glue Will Do -sivustolta ja siellä on paljon muutakin mielenkiintoista ilmaista materiaalia.

Tulostin numerolumiukot ja leikkasin sekä laminoin lumiukot yhdestä kymmeneen. Samoja numerolumiukkoja oli vielä kahteenkymmeneen saakka, mikä laajentaa lumiukkojen käyttömahdollisuuksia. Numerolumiukot voisi laittaa hyvin kiertopistetyöskentelyn yhdeksi tehtäväksi, sillä niitä voi tehdä yksin, parin kanssa tai pienessä ryhmässä.

Kokeilin tulevan eskarilaiseni kanssa lumiukkojen kokoamista ja ensimmäisenä tehtävänä oli laittaa lumiukkojen päät numerojärjestykseen.


Tämän jälkeen lumiukoille sai rakentaa vartalot sitä mukaan kuin oli selvittänyt lumipallossa olevan lukumäärän oikein. Lumipalloissa oli lumiukkojen hattujen numero sormilla näytettynä, Domino-nappulana, nopan silmälukuna sekä kymppiruudukossa palloina. Tehtävä oli niin hauska, että eskarilaisen kanssa lumiukoista innostui myös taaperoikäinen veli.


Lumiukkojen tekeminen kymppiin saakka riitti pienille oppijoille oikein hyvin, ja kun koulussa ottaa mukaan numerolumiukot kahteenkymmeneen saakka, saa mukavasti eritaisoista tehtävää pienelle ryhmälle.


Numerolumiukoissa oli yhtenä pallona myös englanniksi kirjoitettuna hattujen numerot ja nekin voisi ottaa koulussa halutessaan mukaan. Jos haluaisi itse kirjoittaa lumipalloihin numerot suomeksi, voisi käyttää lumiukkonimien lumipalloja, joita sai tulostettua myös tyhjinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti