tiistai 11. helmikuuta 2020

Monikäyttöiset sydänalustat

Tein Wordilla sydänalustan, jota voi käyttää erilaisiin matematiikan tai äidinkielen tehtäviin. Valkoiselle sydänalustalle voi kirjoittaa esimerkiksi laskulausekkeita ja leikatuille punaisille sydämille vastauksia. Samaan tapaan sydänalustan avulla voi harjoitella esimerkiksi kymppi- tai tuplapareja.

Tein myös yhden valmiin tehtäväpohjan matematiikkaan. Valkoiselle pohjalle laitoin pisteinä lukumäärät yhdestä kymmeneen ja punaisille sydämille kirjoitin numerot yhdestä kymmeneen. Leikkasin punaiset sydämet ja laminoin ne sekä valkoisen sydänpohjan. Tätä tehtävää voi käyttää sellaisenaan pienenä välitehtävänä tai ottaa mukaan ystävänpäivän pistetyöskentelyyn.


Käytin sydänalustoja omien oppilaideni kanssa niin, että kirjoitin toiselle alustalle adjektiiveja ja toiselle verbejä. Tutkimme yhdessä sanoja, mietimme niiden sanaluokat ja keskustelimme, mitkä sanat niistä liittyvät oppilaiden mielestä hyvään ystävään. Hyvään ystävään sopivien sanojen päälle laitoimme pienet sydämet. Saimme aikaiseksi hyvät keskustelut ystävyydestä ja siitä, miten toista ihmistä tulisi kohdella.Sydänalusta kävisi oikein hyvin myös englannin sanojen harjoittelemiseen. Valkoiselle pohjalle voisi kirjoittaa joko sanoja tai pieniä lauseita suomeksi ja punaisille englanniksi. Suomeksi kirjoitetut sanat voisi korvata myös kuvilla ja niihin voisi laittaa kaksi punaista sydäntä, joissa toisessa lukee sana suomeksi ja toisessa englanniksi.

Sydänalustan ja tehtäväpohjan sekä leikattavat sydämet saat käyttöösi tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti