tiistai 31. tammikuuta 2023

Runoilua Runebergin päivän kunniaksi

Seuraan Instagramissa kirjakateenpodcastia, jossa kaksi opettajaa kertoo ajatuksiaan sekä vinkkejään niin vanhemmille kuin alan ammattilaisille lasten lukemiseen liittyen. Heidän Instagram-sivulta löytyy paljon asiaa aiheeseen liittyen ja nyt kävin katsomassa myös heidän nettisivujaan, joista löytyy lisäksi muutama ilmaiseksi tulostettava luku- ja kirjoitustehtävä. 

Kokeilin itse jo  heidän Runebergin päivään liittyvää hauskaa runotehtävää, jossa noppaa heittämällä kirjoitetaan runo. Ajattelin tehdä tämän oppilaiden kanssa niin, että he saavat kirjoittaa runot omiin vihkoihinsa monisteen sijaan. Näin nopeimmat ehtivät tehdä vaikka muutaman runon halutessaan. Oman kokeiluni kanssa huomasin, että noppa pyörähtää helposti montaa kertaa samaan lukuun ja siksi ajattelin vielä ohjeistaa, että näin tapahtuessa saa tehdä uuden heiton.


Instagramin ja nettisivujen lisäksi YouTubesta löytyy heidän tekemä vanhempainiltaan tarkoitettu video, jonka näytimme viime syksynä kakkosluokkien yhteisessä vanhempainillassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti