tiistai 25. lokakuuta 2022

Valaistavat kurpitsakuvat

Löysin Betzold-nimisestä blogista hauskan ilmaisen materiaalin halloweenin kirjoitustehtäviin. Blogista sai tulostaa kaksi paperia, joissa toisessa on kurpitsoja ja toisessa halloweenaiheisia kuvia. Paperit liimataan toisiinsa kiinni, niin että kurpitsapaperi jää päällimmäiseksi. Tulostin kurpitsat oranssille tulostuspaperille ja näin niistä tuli mielestäni vielä hauskemman näköiset. Tämän jälkeen kurpitsat kuvineen leikataan ja laminoidaan. 

Käytimme kakkosluokkalaisten kanssa kurpitsakuvia niin, että (oppilaiden kännykän) lampun avulla kurpitsan alta paljastuneesta kuvasta kirjoitettiin vihkoon omien taitojen mukaan virke. Kuvia olisi voinut käyttää hyvin myös yksittäisten sanojen kirjoittamisen sekä tavuttamisen harjoitteluun. 

Oppilaat olivat innoissaan tästä tehtävästä ja kirjoittaminen tapahtui ihan huomaamatta. Nämä hauskat kortit on kiva laittaa talteen ja käyttää uudelleen seuraavana halloweenina.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin minustakin! :) Olen nähnyt samalla ajatuksella toimivia tehtäviä myös pieninä purkkeina, mutten ole vielä kokeillut. Täytyy ehdottomasti niitäkin päästä kokeilemaan!

      Poista