maanantai 28. elokuuta 2023

Uudet aakkostaulut

Harjoittelimme oppilaiden kanssa vokaaleja sekä konsonantteja ja tein sitä varten heille aakkostaulut, joissa on vierekkäin iso ja pieni kirjain. Kirjaimista vokaalit kirjoitin värillisenä (kuusi vaihtoehtoa), kun taas konsonantit kirjoitin mustalla. Käytin aakkostaulujen tekemiseen Alku-fonttia.


Tulostin kaikille aakkostaulut heidän haluamillaan väreillä niin, että taulut tulivat puolikkaan A4:n kokoisiksi. Oppilaat leikkasivat aakkostaulut kehyksien reunoja pitkin ja saivat sen jälkeen hetken väritellä kehyksiä. Kehyksien värittämisen jälkeen teimme vihkoon vokaaleihin ja konsonantteihin liittyviä tehtäviä. 

Tehtävien tekemisen jälkeen kaikki liimasivat omat aakkostaulunsa tehtävävihkonsa taakse (muovikansien alle suojaan). Siellä ne ovat hyvässä tallessa ja käytettävissä esimerkiksi kotitehtäviä tehdessä. Aakkostaulusta voi vokaalien ja konsonanttien lisäksi tarkistaa kirjainmuotoja.


Tein aakkostauluista lisäksi versiot, joissa on vain isot kirjaimet tai vain pienet kirjaimet (kaikissa samoissa värivaihtoehdoissa).


Tekemäni uudet aakkostaulut voit tulostaa käyttöösi tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti