keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Sydänluvut satataulukossa

Harjoittelimme lukuja yhdestä sataan tyttäreni kanssa sataruudukon avulla. Tulostin hänelle tyhjän sataruudukon, johon hän kirjoitti ensimmäisenä luvut yhdestä sataan.


Tämän jälkeen hän otti sinisen kynän ja käänsi sinisen kynän alla olevasta kasasta sydännumroita yksi kerrallaan. Hän etsi käännetyn sydännumeron sataruudukosta ja väritti sen sinisellä. Lopuksi hän mietti, mitä yhteistä kaikilla sinisillä numeroilla on ja laski tasakymmenillä sataan.


Sinisten sydännumeroiden jälkeen hän otti punaisen kynän ja käänsi sen alla olevasta kasasta sydännumeroita. Nämä numerot hän väritti sataruudukosta punaisella. Samalla hän jo alkoi miettimään, mitä yhteistä näillä numeroilla on ja kuinka monen välein ne ovat sataruudukossa. Lopuksi hän laski viiden välein sataan. 


Sataruudukon värittämisen jälkeen tyttäreni järjesti punaiset sydännumerot suuruusjärjestykseen pöydälle ja tutkimme vielä yhdessä numeroita.


Punaisten sydämien päälle oli vielä hauskaa laittaa siniset numerot ja tutkailla yhdessä niitä sekä verrata punaisiin sydännumeroihin.


Tämä oli lapselle hauska tapa tutkailla sataruudukon numeroita ja laskea viiden sekä kymmenen välein sataan. Erilaisia numerokasoja voisi olla vielä enemmänkin ja välillä voisi ottaa kaikki numerot yhdestä sataan käyttöön. Jos numeroiden laittaminen sataruudukkoon tuottaa vielä hankaluuksia, voi lapselle tulostaa valmiiksi täytetyn sataruudukon.

Tehtävää varten tulostin tyhjän sataruudukon Teachers Pay Teachers -sivustolta. Ilmaisesta tiedostosta löytyi myös valmiiksi täytetty sataruudukko. Sydännumerot tulostin A Dap of Glue Will Do -sivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti