keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Sydänluvut satataulukossa

Harjoittelimme lukuja yhdestä sataan tyttäreni kanssa satataulukon avulla. Tulostin hänelle tyhjän satataulukon, johon hän kirjoitti ensimmäisenä luvut yhdestä sataan.


Tämän jälkeen hän otti sinisen kynän ja käänsi sinisen kynän alla olevasta kasasta sydännumroita yksi kerrallaan. Hän etsi käännetyn sydännumeron satataulukosta ja väritti sen sinisellä. Lopuksi hän mietti, mitä yhteistä kaikilla sinisillä numeroilla on ja laski tasakymmenillä sataan.


Sinisten sydännumeroiden jälkeen hän otti punaisen kynän ja käänsi sen alla olevasta kasasta sydännumeroita. Nämä numerot hän väritti satataulukosta punaisella. Samalla hän jo alkoi miettimään, mitä yhteistä näillä numeroilla on ja kuinka monen välein ne ovat satataulukossa. Lopuksi hän laski viiden välein sataan. 


Satataulukon värittämisen jälkeen tyttäreni järjesti punaiset sydännumerot suuruusjärjestykseen pöydälle ja tutkimme vielä yhdessä numeroita.


Punaisten sydämien päälle oli vielä hauskaa laittaa siniset numerot ja tutkailla yhdessä niitä sekä verrata punaisiin sydännumeroihin.


Tämä oli lapselle hauska tapa tutkailla satataulukon numeroita ja laskea viiden sekä kymmenen välein sataan. Erilaisia numerokasoja voisi olla vielä enemmänkin ja välillä voisi ottaa kaikki numerot yhdestä sataan käyttöön. Jos numeroiden laittaminen satataulukkoon tuottaa vielä hankaluuksia, voi lapselle tulostaa valmiiksi täytetyn satataulukon.

Tehtävää varten tulostin tyhjän satataulukon Teachers Pay Teachers -sivustolta. Ilmaisesta tiedostosta löytyi myös valmiiksi täytetty satataulukko. Sydännumerot tulostin A Dap of Glue Will Do -sivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti