keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Kevätseurantavihko

Tänä vuonna päätin tehdä kevään etenemisen seuraamista varten vihkon, jota jokainen oppilas voi täyttää osin omalla tavallaan. Oppilaiden kanssa listataan ensin tietyt lajit, jotka vihkoon pitää kevään aikana etsiä ja sen lisäksi oppilaat voivat lisätä lajeja oman makunsa mukaan. Kevätseurantavihkon avulla jokainen oppilas saa kirjata myös vähän tietoa näkemästään lajista ja näin kevään etenemisen seuraaminen antaa paremmin mahdollisuuden lajien laajempaan oppimiseen. 


Tarkoituksena on siis tietyn lajin luonnossa bongatessaan joko ottaa ja tulostaa siitä kuva vihkoon liimattavaksi tai piirtää itse havaintonsa perusteella kuva lajista. Tämän jälkeen kyseinen laji pitää nimetä ja sen havaintopaikka sekä -päivämäärä tulee merkitä ylös. Viereiselle sivulle tulee etsiä ja kirjoittaa perustietoa lajista.

Vihkon kansisivun tulostaminen kannattaa tehdä niin, että tulostaa tiedoston molemmat sivut samalle paperille käyttäen kaksipuolista tulostusta, joka kääntää sivun lyhyeltä reunalta (tämä toiminto on asetettava erikseen tulostettaessa tiedostoa). 


Lisäsivuja vihkoon saa tulostamalla tiedoston toista sivua samalla tavoin kaksipuolisena. Tulostetut sivut taitetaan keskeltä ja ladotaan toistensa sisään vihkoksi. Kun vihkon tekee näiden ohjeiden mukaan, on tiedettävä valmiiksi tarvittavien sivujen määrä, jotta vihkon sivut voi nitoa keskiaukeamasta kiinni.

Kevätseurantavihkon voit tulostaa käyttöösi tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti