tiistai 16. maaliskuuta 2021

Koristele pääsiäismuna -noppapeli

Tein tulevalle Suomi-koulutunnille tehtävämonisteet, joissa oppilaat saavat koristella pääsiäismunan noppaa heittämällä. Nopan jokainen silmäluku tarkoittaa tiettyä kuviota, joka on tarkoitus piirtää monisteen pääsiäismunaan. 


Monisteita on kaksi erilaista. Toisessa monisteessa on mukana kysymysmerkki, joka antaa oppilaalle mahdollisuuden omaan valintaan tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi pari saa päättää koristekuvion tai luokan kanssa yhdessä sovitaan yhteinen kysymysmerkkikuvio. 

Viivojen kohdalla oppilaiden kanssa voi sopia, että ne ovat esimerkiksi pääsiäismunan sivulta sivulle tai ylhäältä alhaalle kulkevia kuvioita. Viivoista voi toki tehdä kaikenlaisia omiakin versioita.

Nopalla heitettyjä kuvioita voidaan sopia myös tehtävän aina yksi "raita" kerrallaan. Tai yhden raidan voi koristella sarjana, johon heitetään kaksi tai kolme kuviota toistettavaksi (esim. AB, AAB, ABB, ABC, AABBCC jne.).

Tämän tehtävän voi hyvin tehdä ilman tulostettua monistettakin. Tällöin opetteja tai oppilaat voivat piirtää taululle erilaisia vaihtoehtoja noppien silmäluvuille. Oppilaille voi antaa myös tehtäväksi tehdä oman tehtävämonisteen, jossa on piirrettynä ohjeet sekä pääsiäismuna.

Kun pääsiäismuna on saatu koristeltua (voidaan sopia tietty määrä heittokertoja), sen saa värittää esimerkiksi tusseilla tai puuväreillä.

Voit tulostaa Koristele pääsiäismuna -noppapelimonisteet tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti