maanantai 18. helmikuuta 2019

Jumppatuokio nopalla

Löysin kaupasta hauskan nopan, jonka jokaiseen sivuun on kiinnitetty tussilla kirjoittamista varten pyöreä alusta. Noppa soveltuisi helposti monenlaiseen eri tarkoitukseen, mutta tulin käyttäneeksi sitä lasteni kanssa sadepäivän sisäleikkihetkeen. 

Tyttäreni kirjoitti non-permanent tusseilla omansa sekä veljensä nimen yhtä monta kertaa noppaan. Tämän jälkeen sovimme, että se kumman nimi nopan sivusta jää ylöspäin, saa keksiä asennon tai liikkeen, jota me matkimme. Leikki oli varsin hauska ja vaikka se vähän riehumiseksi menikin, niin tulipa kunnolla liikettä ja yhteistä tekemistä joksikin aikaa.Tästä leikistä minulla tulikin mieleeni, miten hyvin sen voisi toteuttaa myös oppilaiden kanssa. Voisi tehdä kuuden tai viiden hengen ryhmiä ja kirjoittaa jokaisen oppilaan nimen noppaan. Näin voisi toteuttaa pienen jumppatuokion luokassa tai ottaa noppajumpan mukaan liikuntatunnille. 

Noppaan voisi hyvin piirtää myös symbolit, joiden mukaan tulisi tehdä aina jotain tiettyä liikettä hetken aikaa. Esimerkiksi kyykkyhyppyjä, haaraperusta, yhdellä jalalla hyppimistä, lattialle makuulle ja ylös, polvennostoja ja vaikka yhdeksi merkiksi vain tähti, jolloin saisi vaikka hyppiä hetken huutaen ja sätkien. Tällöin noppajumppa olisi varsin tehokas ja soveltuisi hyvin vaikka alkulämmittelyksi liikuntatunnille.Koulukäytössä noppaan halutut asiat voisi olla parempi kirjoittaa permanent tussilla, jottei kirjoitus tai kuvat lähtisi heitettäessä pois. Ja toisaalta, voihan tällaisen nopan tehdä kiinnittämällä paperipalat jonkun isomman nopan sivuihin, jolloin papereihin voi joko piirtää tai tulostaa haluamansa asiat ennen niiden kiinnittämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti