tiistai 27. syyskuuta 2022

Kymmenjärjestelmäalusta ykkösille ja kymmenille

Olemme syksyn aikana harjoitelleet kakkosluokkalaisten oppilaideni kanssa kaksinumeroisilla luvuilla tapahtuvia yhteen- ja vähennyslaskuja. Tätä varten halusin tehdä oppilaille kymmenjärjestelmäalustat, joissa oli näkyvillä tuttuina lyhenteinä ykköset ja kymmenet. Tulostin sekä laminoin alustat ja niiden kanssa oppilaat saivat pareittain harjoitella erilaisten laskujen tekemistä. 

Laskujen harjoittelemisessa olemme käyttäneet alustojen kanssa kymmenjärjestelmävälineistä keltaisia ykköskuutioita ja vihreitä kymppisauvoja. Alustojen ja välineiden kanssa oppilaiden on ollut mukava harjoitella hankalampiakin laskuja.

Tein alustoja kaksi erilaista, mutta tulostin ne paperille kaksipuolisena. Näin alustan toisella puolella on versio, jossa on keskellä katkoviiva. Sen kanssa voi hahmottaa selkeämmin yhteenlaskujen laskemista.


Toisella puolella on versio, josta jätin katkoviivan pois. Sillä voi yksinkertaisimmillaan harjoitella kaksinumeroisten lukujen hahmottamista. Tämä alusta sopi mielestäni paremmin myös vähennyslaskujen harjoittelemiseen.


Tekemäni kymmenjärjestelmäalustat voit tulostaa käyttöösi tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti