sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Halloweenkirput

Suomi-koulutuntia suunnitellessani löysin RyhmäRengin Sadonkorjuu, kekri ja halloween -sivuilta hauskat valmiit kirput, joissa oli halloweeniin sopivia juttuja. Taittelin itselleni kauhukirppu 1:n sivuilta löytyvien ohjeiden avulla ja kokeilin sitä oman Suomi-koululuokkani kanssa viikonloppuna. Ja hauskastihan se toimi!

Opiskelemme edelleen etänä, joten oppilaat saivat heittää kahdella tai yhdellä nopalla numeron ja sanoa sen ääneen. Tämän jälkeen laskin kirpun kanssa oppilaan kertoman lukumäärän ja näytin kirpun kuvat oppilaille. Sama oppilas sai valita kuvan, ja kun avasin kirpun siivekkeen kuvan kohdalta, oppilas sai myös lukea tehtävän. Sitten teimme koko luokan kanssa tehtävän koneidemme ääressä.

Seuraava tuntimme on halloweenin jälkeisenä sunnuntaina ja ajattelin ottaa silloin käyttöön samoilta nettisivuilta löytyvän kohtalonkirpun. Ajatuksenani on, että toimimme kirpun avaamisessa samalla tavalla kuin viime kerralla, mutta tällä kertaa piirrämme kirpusta tulevat hauskat hahmot valkoiselle A4-kokoiselle paperille. Jos ehdimme, kirjoitamme paperin toiselle puolelle lauseita omasta hahmosta tai jopa pienen tarinan esimerkiksi siitä, mitä kyseinen hahmo teki halloweenina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti