lauantai 12. syyskuuta 2020

Taukojumppaa

Suomi-koulutunnit alkavat taas ja joudumme jatkamaan niiden pitämistä Zoomin kautta. Suunnitellessani tuntia aloin miettimään, millaisia taukoja voisimme tuntien aikana pitää. Etsiskelin netistä ajatuksia taukojumppaan lasten kanssa ja löysin Oppi&ilon nettisivuilta ihanat monisteet noppajumppaa varten. Sivuilta löytyi myös hyvä ohje nopan tekemiseen maitopurkin avulla.

Tulostin itselleni sivuilta löytyvät noppajumppamonisteet (moniste 1 ja moniste 2), joista molemmista löytyy pieniä harjoituksia motorisille perustaidoille. 


Käytän monisteita oppilaideni kanssa niin, että jokainen saa heittää kerran noppaa ja näin "arpoa" meille yhden taukojumppaliikkeen. Tällä tavoin kaikki pääsevät kivasti osallistumaan kotoa käsin tehtävään ja saamme yhdessä nousta koneidemme ääreltä liikkumaan.

Ensimmäisellä kerralla en vielä tiedä varmaksi, löytyykö kaikkien oppilaiden kotoa noppa, joten askartelin itselleni yhden jumppanopan. Etsin tulostettavan nopan mallin netistä ja liimasin siihen leikatut noppajumpan ohjeen osat. Voimme käyttää tätä noppaa ensimmäisellä koulukerralla niin, että minä toimin nopan heittäjänä ja oppilaat voivat lukea, minkä tehtävän meille heitin. 


2 kommenttia:

  1. Sinulla on kyllä niin mainioita vinkkejä. Aion napata tämän omille kolminelosilleni. Kiitos! Aivan ihanaa syksyä Sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kiva, jos näistä vinkeistä on ollut hyötyä. :) Ihanaa syksyä myös sinulle! :)

      Poista