lauantai 4. huhtikuuta 2020

Pääsiäisen ruutuväritystehtävä

Tein seuraavaa Suomi-koulutuntiani varten oppilaille etätehtävän, joka johdattelee tunnin aiheeseen. Kirjoitin heille ohjeen ruutuväritystehtävään, jonka jokainen tekee ennen tunnin alkamista. Tehtävässä väritetään sataruudukon ruudut kirjoitettujen ohjeiden mukaan, jolloin väritettyjen ruutujen avulla taulukkoon muodostuu yksinkertainen kuva.


Kirjoitin tehtävän ohjeet erilliselle sivulle, jota ei ole pakollista tulostaa, vaan sen voi pitää näkyvillä tietokoneella. Toiselle sivulle tein sataruudukon, johon ei ole kirjoitettu valmiiksi numeroita. Ensimmäisenä tehtävänä voikin olla numeroiden kirjoittaminen sataruudukkoon. Jos sataruudukon hahmottaminen on vielä joillekin oppilaille hankalaa, löytyy kolmannelta sivulta lisäksi sataruudukko valmiiksi numeroituna. Sataruudukon voi tehdä myös itse normaalille ruutupaperille, jos kotona ei ole mahdollisuutta tulostaa valmista ruudukkoa.

Tehtävää voisi halutessaan jatkaa niin, että oppilaat voivat koittaa rakentaa sataruudukon kuvan Legoista sopivan kokoiselle Lego-alustalle. Kuvan voi tehdä niin, että yksittäinen pieni Lego-pala vastaa yhtä sataruudukon ruutua tai niin, että yhtä ruutua vastaakin Legoissa 2x2 palanen.



Tekemäni ruutuväritystehtävän voit tulostaa käyttöösi tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti