lauantai 14. maaliskuuta 2020

Nälkäinen pingviini

Askartelin nälkäisen pingviinin A Dap of Glue Will Do -sivustolta saatavia pingviinikaavoja mukaillen. (Tarkemmat ohjeet pingviinin askartelemista varten löytyvät Askartelijan idealaari -blogistani.) 



Nälkäisen pingviinin avulla voi oppilaiden kanssa harjoitella mukavalla tavalla monelaisia asioita. Tyttäreni kanssa harjoittelimme pingviinille syötettävien kalojen laskemista ja jakamista kahteen yhtä suureen osaan, jotta he saivat veljensä kanssa syöttää niitä saman verran pingviinille.



Tein muutamiin kaloihin pieniä yhteenlaskuja, jolloin tyttäreni koitti selvittää sopivat kalat nälkäiselle pingviinille. Kirjoitin valkoiseen paperiin numerot 1-4 ja laitoin jokaisen numeron vuorotellen kiinni pingviinin mahaan. Numero kertoi, mitä kaloja pingviini suostui syömään. Tällä tavalla saa hauskasti harjoiteltua minkä tahansa luvun hajotelmat.



Nälkäisen pingviinin kanssa voi harjoitella myös erilaisia äidinkielen asioita. Pingviinin mahaan voi kiinnittää valkoisen lapun, johon on esimerkiksi kirjoitettu ng. Tällöin pingviinille saa syöttää vain kaloja, joissa lukee äng-äänteellinen sana. Tai valkoiseen lappuun voi kirjoittaa yhden kirjaimen tai tavun ja kaloihin sanoja. Tällöin pingviinille saa syöttää vain sanoja, jota alkavat kyseisellä kirjaimella tai tavulla. 

Tämänkaltaisia tehtäviä voi keksiä hyvin monenlaisia mihin aineeseen tahansa liittyen. Jos siis innostut askartelemaan nälkäisen pingviinin, voit helposti kaloja leikkaamalla harjoitella päästä harjoittamaan montaa asiaa hauskalla tavalla!

2 kommenttia:

  1. Onpa sulla täällä paljon kivoja ideoita. Kiitos, kun linkkivinkkasit minut tänne askartelublogissasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tänne oon koittanut keräillä enemmän opetukseen liittyviä juttuja, mutta toki menee usein päällekkäin. :D

      Poista