torstai 17. lokakuuta 2019

Monsterilaskuja

Löysin hauskat monsterialustat, jotka saa tulostaa ilmaiseksi 123homeschool4me-sivustolta. Ajattelin, että niitä voisi hyvin käyttää laskualustoina näin halloweenin alla. Tulostin ensin muutaman erilaisen monsterin ja laminoin ne. Ostin lisäksi erivärisiä askartelusilmiä ja ajatukseni oli, että niiden ja nopan avulla tehtäisiin lasku monsterialustaan. 

Minulta löytyy muutama noppa, jonka sisällä on pienempi noppa ja sen kanssa saa tehtyä yksinkertaisen laskun jo yhdellä heitolla. Tuplanoppaa heitettyään oppilas voi laittaa monsterille toisesta väristä pienemmän nopan näyttämän silmäluvun verran silmiä ja toisesta väristä isomman nopan silmäluvun verran.


Tämän jälkeen monsterin yläpuolelle voi kirjoittaa silmien avulla yhteenlaskun siitä, kuinka monta silmää monsterille tuli.


Yhteenslaskutehtävissä voi hyvin käyttää vaikka kolmea noppaa, joiden silmälukujen mukaan monsterille laitetaan erivärisiä silmiä ja tehdään kolmen luvun yhteenlasku. Isompien lukujen noppia käyttämällä laskutehtäviin saa enemmän haastetta ja miksei monterialustoja voisi käyttää vähennyslaskuunkin. Isompien lukujen nopalla voi heittää ensin monsterin silmien kokonaismäärän ja toisella nopalla määrän, jonka verran monsteri menettää silmiään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti