maanantai 5. elokuuta 2019

Tikkariperhoset

Toivottavasti kesälomasi on ollut ihanan rentouttava! Tauko on aina tarpeen ja sen jälkeen on kiva palata tykkäämiensä asioiden pariin. Minulle se on askartelu ja onkin mukavaa taas miettiä, mitä itsetehtyjä juttuja voisi tänä lukuvuotena työssään käyttää.

Näin elokuun alkuun haluan jakaa idean, jonka mallin löysin Skip to my Lou -sivuilta. Sivuilla esitellyt tikkariperhoset oli tehty ystävänpäivää varten, mutta tein niistä oman version oppilaita varten. Tulostin sivuilta löytyvän perhosmallin ja piirsin mallin mukaan kolmelle väripaperille tarvittavan määrän perhosen siipiä. Sitten kirjoitin leikkaamiini siipiin tervehdyksen uudelle lukuvuodelle ja koristelin hieman siipiä. Lopuksi tein viillot tikkarien tikkuja varten ja pujotin ne siipien keskiosaan. Nämä pirteät perhoset odottivat oppilaitani heidän pulpeteillaan syksyn ensimmäisenä koulupäivänä.
Näitä perhosia voisi hyvin tehdä oppilaille joka lukuvuoden alussa pulpetille odottamaan. Nykyään laittaisin perhosten keskelle mieluummin kuitenkin kauniin lyijykynän karkin sijasta. Ja jokaisen perhosen voisi osoittaa vielä tietylle oppilaalle kirjoittamalla oppilaiden nimet perhosten siipiin. Joka tapauksessa luulen, että pieni huomionosoitus lukuvuoden alkuun antaa kivan startin kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti