torstai 29. elokuuta 2019

Numero- ja lukumääräaarrearkku

Olen keräillyt joitakin vuosia sitten kesälomamatkalta sileitä kiviä talteen ja kesän aikana sain idean niiden käyttämiseen koulussa. Idea vaati myös pienen puisen aarrearkun ostamista ja löysin sellaisen Sinellistä. Lisäksi tarvitsin kultaista maalia, hieman askartelutimantteja ja innokkaan apulaisen.

Maalasin ensimmäiseksi kivet ja aarrearkun kultaisella maalilla. Kivet maalasin muutamaan kertaan, sillä ne olivat sen verran tummansävyisiä, että yksi kerros maalia ei vielä peittänyt pintaa kokonaan. Maalien kuivuttua kirjoitin osaan kivistä numeron ja osaan pisteillä lukumäärän yhdestä kymmeneen. Aarrearkun koristelin apulaiseni kanssa askartelutimanteilla.

Tämän jälkeen aarrearkku oli valmis käyttöön. Ajattelin, että sen voi ottaa yhdeksi osaksi numeroihin tutustumiseen esimerkiksi kiertopistetyöskentelyssä. Aarrearkun avatessa sisältä paljastuu kultakimpaleita, jotka oppilaiden pitää ensin kerätä alustalle numero- tai pistepuoli ylöspäin. Tämän jälkeen kivet voi vielä lajitella numerollisiin ja pisteellisiin. Seuraavaksi numerot voi järjestää ensin yhdestä kymmeneen ja sitten etsiä jokaiselle oikean lukumäärän pistekivistä.Aarrearkkuun voisi laittaa vielä askartelutimantteja mukaan, jotta nopeimmat saisivat tehdä niiden kanssa lisätehtävänä esimerkiksi numeromuodot yksitellen tai laskea niitä jokaisen numeron seuraksi oikean määrän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti