perjantai 23. elokuuta 2024

Toukkakirjanmerkki

Luin ykkösluokkalaisilleni englannin tunnilla kirjan The Very Hungry Caterpillar (kirja löytyy myös suomennettuna Pikku toukka paksulainen -nimellä). Mielestäni kirja on englanniksi ihana ja siinä tulee käytyä kivasti läpi viikonpäivät (suomeksi ja) englanniksi sekä perhosen muodonmuutos tarinan muodossa. 

Minulla oli tunnilla mukana myös kirjan toukkahahmo pehmoleluna ja oppilaat saivat kirjaa lukiessani tutkia ja silitellä sitä. Seuraavalla tunnilla siirryimme kuvikseen, jossa jokainen sai tehdä itselleen toukkakirjanmerkin kirjan innoittamana. Kirjan ja pehmolelun avulla jokaiselle oli jäänyt kivasti mieleen toukan ulkonäkö ja olikin helppo siirtyä tekemään yhteistä askartelua. 


Jokainen oppilas sai valkoisen paperisuikaleen, johon painoimme peukalolla ensin toukalle punaisen pään ja sen jälkeen vihertävän vartalon. Sormivärin kuivuttua piirsimme toukalle jalat, silmät, suun, tuntosarvet ja selkään pienet karvat. 

Tämän jälkeen laminoin suloiset toukkasuikaleet (jotta kirjanmerkit kestäisivät koko lukuvuoden) ja leikkasin ne valmiiksi oppilaille. Oppilaat saivat vielä rei'ittää oman kirjanmerkkinsä, jonka jälkeen teimme punaisesta ja vihreästä langasta kieputtamalla punoksen kirjanmerkin päähän. 

Halutessasi löydät tarkemmat ohjeet kirjanmerkin tekemiseen Askartelijan idealaari -sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti