torstai 10. joulukuuta 2020

Jouluista numeroiden vertailua

Löysin Teachers Pay Teachers -nettikaupasta (pitää rekisteröityä voidakseen ladata ilmaisiakin materiaaleja) ilmaisen tulostettavan materiaalin jouluiseen numeroiden vertailutehtävään. Tehtävä harjoittaa hauskalla tavalla numeroiden vertailemisen lisäksi numerojärjestyksen oppimista ja tietysti numeroiden tunnistamista.

Tulostin, leikkasin ja laminoin lukujonon yhdestä kymmeneen (mahdollista tulostaa kolmeenkymmeneen asti) sekä piparkakku-ukot. Tulostin myös TPT-kaupasta löytämäni ilmaiset jouluiset numerot yhdestä kymmeneen, jotta selvitettävän numeron valinta olisi korttien avulla selkeämpää. Numerot piti leikkaamisen jälkeen liimata vielä värilliselle taustapaperille, jotta niistä ei näkyisi läpi.

Lukujono asetetaan pöydälle ja piparkakku-ukot sen molempiin päihin. Tämän jälkeen nostetaan pakasta kortti, jota toiset yrittävät lukujonon avulla arvailla. Jos arvaus on liian korkea, sanotaan se ääneen ja siirretään korkeammalla oleva piparkakku-ukko arvattuun numeroon. Jos arvaus taas on liian matala, siirretaan matalammalla oleva piparkakku-ukko arvatun numeron päälle. Arvailua jatketaan niin kauen, että vain oikea numero jää piparkakku-ukkojen väliin.

Tätä peliä on nopea ja helppo pelata ja mielestäni se sopii hyvin pistetyöskentelyyn pienessä ryhmässä tai parin kanssa tehtäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti