perjantai 20. marraskuuta 2020

Joulukuusikalenteri

Tein lapsille viime vuonna huopakankaasta joulukuusikalenterin, jonka he saivat rakentaa osissa (kolme isoa tummanvihreää huopakangaspalaa kuuseen ja yksi tummanruskea huopakangaspala jalkaan) ja sitten pikku hiljaa koristella sitä. Joulukuusen osat tulivat heidän kalenterista joulukuun ensimmäisinä päivinä ja niistä saatiin kiinnittää kuusi seinää koristamaan.

Itsenäisyyspäivänä lapset saivat tehdä joulukuuseen lippunarun, johon käytin RyhmäRengin Suomi-juttuja -sivuilta tulostettavia pieniä Suomen lippuja, jotka sai leikkaamisen jälkeen taittaa ja liimata valkoiseen puuvillalankaan kiinni. Kun lippunaru oli valmis, se kiinnitettiin koristamaan joulukuusta.

Kiinnitin huopakankaaseen valmiiksi valkoisia tarrakiinnikkeitä, joihin lapset saivat kiinnittää askartelemiaan joulukuusenkoristeita. Tarrakiinnikkeiden toisen puolen kiinnitin kuusenkoristeiden takapuolelle. Löysin valmiita softislevyistä tehtyjä kuusenkoristeita ja lapset saivat tehdä niistä haluamanlaisiaan pienten tarrasoftiskoristeiden avulla. Tähden leikkasin keltaisesta softislevystä ja se laitettiin koristamaan kuusta lähempänä joulua.

Koulussa tämän kalenterin voisi ottaa hyvin käyttöön niin, että jokainen oppilas saisi tehdä kuusenkoristeen omalla joulukalenterivuorollaan. Itsenäisyyspäivänä kaikki voisivat saada kalenterista pienen lipun ja niiden avulla joulukuuseen voisi ripustaa luokan yhteisen lippunarun. RyhmäRengin sivuilta löytyy tulostettavat liput myös mustavalkoisina, jolloin oppilaat voivat itse värittää liput.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti