torstai 11. lokakuuta 2018

Monikäyttöiset hämähäkinverkot matikkaan

Löysin nämä hauskat hämäkinverkot Preschool Play -nimiseltä sivustolta ja tulostin sekä laminoin ne heti omaan varastooni. Näin halloweenin lähestyessä näistä hämähäkinverkoista saisi hauskan tehtäväpisteen matematiikan tunnille. Olin säästänyt koulun kaapista joskus kauan sitten löytämäni muoviset hämähäkit ja nyt ne sopivatkin täydellisesti tähän harjoitukseen. 

Numeron ja lukumäärän vastaavuutta harjoiteltaessa oppilaat voivat aloittaa laittamalla hämähäkinverkot numerojärjestykseen aina kymmeneen saakka ja koristella ne sitten numeron osoittamalla määrällä hämähäkkejä. 


Hieman haastavammaksi tehtävän saa niin, että oppilas ottaa kourallisen hämähäkkejä ja tiputtaa ne yhdelle hämähäkinverkolle (esim. opettajan valmiiksi valitsema hämähäkinverkko). Tämän jälkeen oppilas laskee tiputetut hämähäkit ja tekee vähennyslaskun niin, että hämähäkinverkon numerosta vähennetään muovihämähäkkien osoittama määrä. Vähennyslaskuja voi jatkaa samalla pohjalla ja näin harjoittaa jonkun tietyn luvun vähentämistä (esim. kymmenestä vähentämistä kymppiparien harjoittelemiseksi) tai pohjia voi olla useampikin käytössä. 


Ja toki sama ajatus toimii yhteenlaskutehtävänäkin. Tällöin oppilas tekee yhteenlaskun hämähäkinverkon numerosta sekä muovihämähäkkien määrästä. Yhteenlaskiessakin voi harjoittaa johonkin tiettyyn lukuun lisäämistä (esim. kymmenylityksen harjoitteleminen lisäämällä lukuun kahdeksan) tai ottaa saatunnaisesti vain jonkun alustoista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti