sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Lukusuora-aita

Löysin Fairy Poppins -nimiseltä sivustolta lukusuora-aidat, joiden avulla oppilaiden kanssa voi harjoitella joko lukujen 1-10 tai 1-20 järjestämistä. Molemmista aidoista löytyi sekä numerolliset että numerottomat versiot, joten harjoitustasoa voi vaihdella hyvin oppilaiden taitojen mukaan. Helpoimpana harjoituksena voi tehdä numeroilla 1-10 lukusuoran aitaan, jossa on luvut valmiiksi. Usein kuitenkin päästään harjoittelemaan suoraan tyhjälle pohjalle, johon on hauska rakentaa aitaa numerojäätelötikuilla.


Saman harjoituksen voi tehdä myös jäätelötikuilla, joiden toiseen päähän on merkitty luvut pelkillä pisteillä. Tällön lukujonon lisäksi oppilas harjoittelee numeron ja lukumäärän vastaavuutta. Toki pistejäätelötikuilla voi harjoitella tekemään lukujonon tyhjällekin aitapohjalle.


Koska lukusuora-aidat ovat englanninkieliseltä sivustolta, leikkasin tulostamistani pohjista englanninkieliset ohjeet pois, sillä niistä ei pienten oppilaiden kanssa apua juuri olisi. Samalla toki leikkaantui kaunista taustakuvaakin pois, mutta se ei harjoitusten tekemistä kuitenkaan haittaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti