keskiviikko 8. elokuuta 2018

Lukumääräkukat

Olen netissä törmännyt erilaisiin lukumäärän hahmottamisen harjoittelumateriaaleihin, joissa laitetaan helmiä piipunrassiin numerokortin näyttämä määrä. Halusin tehdä itselleni myös kyseiset välineet, mutta hieman koristellumpana. 

Tein ensin Word-ohjelmalla valkoisia kukkasia, joiden keskiöksi laitoin erivärisiä numerollisia ympyröitä (luvut 1-20). Tulostin, leikkasin ja laminoin (ja taas leikkasin) kukkaset, jonka jälkeen painoin jokaiseen rei'ittäjällä reiän vihreää piipunrassia varten. Lopuksi taitoin piipunrassit paikoilleen ja sitten vaan pujottelemaan jonkinlaisia helmiä kukan osoittaman numeromerkin verran piipunrassivarteen.


Kotoa en löytänyt perinteisiä helmiä, joten kokeilin Maxi Hama -helmiä ja nekin toimivat oikein hyvin. Helmiä voi varteen laittaa millaisessa järjestyksessä haluaa, mutta viiden voiman käyttäminen myös tässä harjoituksessa auttaa lukumäärän nopeaa hahmottamista, joten sitäkin on hyvä harjoitella.

Tein myös muutaman kukkasen, jonka keskiöön en kirjoittanut valmiiksi mitään numeroa. Näin saman harjoituksen voi tehdä toisinpäin, ensiksi helmet varteen ja sen jälkeen pitääkin kirjoittaa kukan keskiöön oikea numero.


Näitä harjoituksia voi helposti tehdä parin kanssa tai ryhmässä vuorotellen, joten sopii erittäin hyvin kiertopistetyöskentelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti