keskiviikko 15. elokuuta 2018

Lukumääräjäätelöt

Nelivuotias tyttäreni ihastui muutamiin jäätelöihin, jotka hän näki tietokoneella, kun selailin erilaisia tulostettavia materiaaleja netistä. Lupasin tulostaa ja laminoida jäätelöt hänelle, jotta hän saa leikkiä niillä. Samoja jäätelöjä voin hyvin käyttää luokassa lukujonon muodostamisen sekä lukumäärän harjoittelemiseen.


Jokaisessa jäätelössä lukee numero valmiiksi, joten ne voi järjestää ensin lukujonoksi yhdestä kymmeneen ja harjoitella näin numeroiden oikeaa järjestystä sekä (ääneen)laskemista yhdestä eteenpäin. 


Jäätelöihin on tehty valmiiksi myös numeroa vastaava lukumäärä valkoisia ympyröitä, joten jokaisen numeron kohdalla voi harjoitella laittamaan jäätelön koristeeksi oikean määrän karkkeja.

Vaikka nämä lukumääräjäätelöt ovat hieman helpon oloiset, ovat ne vielä monelle juuri koulutiensä aloittaneelle ykköselle tarpeeksi haastavat. Ja taitavampien kanssa harjoitusta voi laajeentaa laskemalla lukujonoa eteenpäin ja vaikka piirtämällä itse jäätelöt koristeineen aina kahteenkymmeneen saakka.

Jäätelöt löysin totschooling-nimiseltä sivustolta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti